Arjen Veenhuizen

Arjen, geboren in Drachten, startte zijn zangcarrière bij het Drachtster Jongenskoor, speelde hobo in harmonieorkest van Crescendo, kreeg pianoles van Rein Ferwerda en zangles van Bouwe Dijkstra, oprichter van het Roder Jongenskoor.

Na de middelbare school studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, het Rotterdams conservatorium, privé bij Walter Berry in Wenen en aan de Escuela Superior de Musica Reina Sofia in Madrid bij Teresa Berganza.

Zijn professionele carrière als bariton, bracht hem naar het Atlantisches Landestheater in Dessau, het Staatstheater Saarbrücken en het internationaal vermaarde Opernhaus in Zürich. In Zwitserland richtte hij in zijn vrije tijd een koor op dat jarenlang optrad bij concerten en kerkdiensten. In Nederland zong Arjen als solist bij concerten en verschillende koren, o.a. Capella Amsterdam en het Bachkoor.

Sinds zijn terugkeer, 3 jaar geleden, naar Drachten, is hij muziek- en zangdocent en dirigeert hij behalve Cantando een mannenkoor in Tijnje en streekkoor in Nijemirdum. Ook treedt Arjen nog op als solist.